Forex for a trader
Malay forex forum

Malay forex forumHave a question? Ask here! Post any questions and recommendations directed to company customer service and forum community members. Forum Rules and Announcements. Forum policies, forum community contests, forum bonuses, new acquaintances. Forum Questions, Suggestions and Complains. Please ask here your questions regarding this forum. Also post here your suggestions about improving our forum service: all aspects - interface, forum style, new topics, new subforums. Company News & Announcements. FXOpen broker news: changes in trading hours, trading terms as well as new services announcements. Please, see below our regional forums if it is more convinient for you to read and discuss in your native language.

Tell us about your issues and we'll try to solve your problems. Our community is here to help you! If you need an urgent official reply, please contact support. fxopen. com or Live chat. My FXOpen Area (Deposit & Withdrawal) Forex affiliate program. FXOpen partnership program – FAQ. FXOpen (Russian version) Cryptocurrencies (Bitcoin, Ethereum, Litecoin and other altcoins) The latest cryptocurrency news on major cryptocurrencies, including Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dash. Cryptocurrency Trading and Analysis. Bitcoin exchange, cryptocurrency chart analysis, current market trends, snap shots, market heat map, and more. Main Forex discussion. English language forum. Forex News: Financial and Economic News discussion. Discussion of the latest world news related to the economy, politics and their influence on the FOREX market. Fellow countryman discussion.

Money Managers. PAMM Technology. Multilangual. Posts in native language acceptable. Discussion of PAMM accounts, questions to managers. Discussion of PAMM accounts, questions to managers. How to use PAMM accounts? PAMM technology complains and suggestions. Here you can post your complains andor suggestions how to improve the service. PAMM service announcements. New announcements about PAMM service will be posted here. Forex trading platforms discussion. Automated Trading & Expert Advisors. Discuss new ideas of autotrading including scripts and Expert Advisors + Strategy tester.

MetaTrader 4 trading station can be discussed here. Questions, proposals, discussions about ECNSTP trading with FXOpen. Discussion about ECNSTP. ForexCup trading contests. ForexCup offers regular weekly and monthly Forex trading contests for demo and live accounts. Join Forex competitions to win real-money prizes and bonuses! Join, discuss Forex trading competitions and share your experience with other traders. All ForexCup's most popular Forex contests with real prizes in one place. Malaysian Forex Trading & Brokers in Malaysia. Malaysia is one of the biggest oil manufacturers in Asia. It has expanded and improved its national economy with about 40% for the last few years. And these are not all the new things that happen in economy and financial sphere in Malaysia. Forex world has been popularized here for the last decades, as well, and no matter how many followers it has found, recently it was nothing else, but another form of gambling. Thankfully, things have changed for Malaysia and today anybody of you can make trades, while being in Malaysia and while being based there without facing the jail.

We remind you thank only 5 years ago, several people went to jail due to Forex trading in Malaysia. And it wasn’t because of a fraud, but because the country did not want to accept financial trading as a legal activity. Today it is and here are all the things you need to know about Forex trading in Malaysia, if this is your plan. Overview of Malaysia Forex world. Malaysia goes on keeping the liberal Foreign Exchange Administration (FEA) approaches and methods for regulation and official license providing procedures, which are mainly prudential measures to support the overall economy in good condition. The monetary and financial stability are top priorities for the agency, which made it rearrange its drastic measures against both – Malaysian traders and all financial brokers that are listed here. Meanwhile, the National Bank of Malaysia has also made a commitment to ensure that FEA strategies and measures will continue to support and enhance the competitiveness of national economy alongside with the Forex market growth. First-Class Forex Brokers In Malaysia 2018. The role of Bank Negara in Malaysia Forex sphere. Bank Negara is actually the name behind Malaysian National Bank.

It has a giant role for traders and trading websites, because it is the official regulator for them in the country. The Bank is responsible to provide official licenses for the brokers and to keep the Malaysian traders safe regarding their personal data and money they invest or win by trading. The Bank has a very strict, but quite working transparency policy for Forex brokers. In the beginning, experts in the field from UK and Cyprus (the leaders in regulation of Forex trading) believed that such measures cannot work in such a sphere as Forex. Though, Bank Negara proved it can handle it. Today, the Malaysian National Bank does handle over 50 different officially registered and quite popular Forex brokers in the country. The Bank is also in charge for all the complaints about or from traders, brokers and independent financial agencies that have any connection with financial trading market. Bank Negara Malaysia was set up to provide certain financial services that would position the whole country to future growth with the purpose to turn into a really recognized developed country by the year 2020. Financial trading on the local currency in the Forex market was considered by this establishment to propel the nation to compete at the global markets. Is it illegal to trade in Malaysia after all? Trading in Malaysia is not illegal. It is fully official and conducted with the national laws for financial activity. After its program for economy growth, Malaysia has provided the opportunity for Bank Negara to operate in this market, as well.

Being a developing country, Malaysia aims to permit its residents to trade freely in the foreign currency market with official and convenient Forex accounts that should be, though, executed and at first opened only with licensed onshore banks or offshore banks as well as identified and approved International Islamic Banks. It is curious that Malaysia does allow its residents to open a specific Forex account – joint account. The joint account lets several people to group and to trade with their money together. As you can guess, this provides the chance for the traders to have bigger capital for Forex activity. The main reason for such a policy is the fact that Malaysia is trying to encourage financial trading, but it is harsh yet for doing so since the citizens here are neither so familiar, nor so rich to spend so much money on online Forex trades. Now, with the joint account it could sound more interesting and profitable. When joining a Malaysian broker, on the other side, as a person from another country you might be feeling some difficulties as to customer support communication or account management. Still, let`s give this country a chance to grow, because we are sure that in few years local Forex world will modernize and become as interactive and convenient as it is now in leading financial trading countries like UK or Canada. Saya Pernah Jadi Newbie Forex…Kesilapan Untuk Dielakkan Dalam Forex. Saya pun pernah jadi NEWBIE seperti anda. Saya tau bagaimana perasaan tak tahu. Perasaan gementar dan takut duit lebur dalam pasaran forex. Dan saya faham sangat perasaan ingin tau yang kuat.

Sebab saya “desperate”..Dan sebab kos sara hidup semakin meningkat dan juga sebab saya tak suka kerja di bawah bos yang “jahat”.. Ini membuatkan saya nak cuba belajar forex supaya saya boleh berhenti kerja dan trade forex sepenuh masa. Saya dah buat forex selama 5 tahun dan banyak yang saya dah lalui. Ada yang indah dan ada yang pahit. Saya membuat banyak kesilapan dalam perjalanan forex ini. Sekarang ini je ok sikit. Masa baru belajar dulu..perrgh…Rasa nak nangis pun ada. Jangan Buat Kesilapan Ini Jika Nak Berjaya Dalam Forex. 1. Cari info kat forum sepanjang hari. Ini kesilapan yang saya sendiri pernah lakukan apabila baru nak belajar forex. Cuba bayangkan, anda search kat Google untuk info tentang Forex di Malaysia, seterusnya, anda klik satu link yang membawa anda ke satu forum. Forum tentang Forex rupanya..

Jangan biarkan forum mengambil masa anda untuk belajar. Info dekat forum percuma tidak semestinya betul. Info di forum akan menyesatkan anda! Saya mencadangkan supaya belajar forex dari guru-guru forex yang berpengalaman seperti Khalid Hamid, pengasas Teknik Forex Sebenar. Jika anda berminat, anda boleh baca review tentang Teknik Forex Sebenar dan tentukan samada ianya sesuai untuk anda. Anda mungkin perlu bayar untuk dapat ILMU tapi ini lebih baik daripada terpesong oleh ajaran forex sesat kat luar sana. 2. Belajar guna indicator, bukan Asas Forex. Di sini ramai yang silap..Ramai yang belajar guna indicator tanpa memahami teori di sebalik penggunaan indicator tersebut. Jika indicator bagi isyarat warna merah, buy, jika warna biru, sell. Jika anda rugi, siapa yang harus dipersalahkan? Tentu lah diri anda sendiri sebab tak ikut nasihat saya ?? Anda perlu tahu asas forex – candlestick, support and resistance, trade time frame berbeza, masa sesuai untuk trade dan sebagainya jika anda nak “hidup” dalam ranjau berduri forex. Forex trader yang guna indicator atau expert advisor tak akan tahan lama dalam forex. Jika anda nak berjaya dalam forex, anda mesti belajar asas.

Takde cara lain! 3. Terlalu fokus nak cari forex broker terbaik. Fokus utama anda sebenarnya adalah untuk belajar dan memahirkan diri membaca trend pasaran, membuat entry yang tepat, mengamalkan money management yang betul…bukannya mencari forex broker yang terbaik. Instaforex adalah forex broker yang baik. Kenapa nak cari yang lain lagi? Jangan buang masa mencari broker yang “sempurna”. Benda itu memang tak wujud. Lagi baik fokus benda yang lebih bermanfaat seperti buat banyak duit dari forex. 4. Mengabaikan Money Management. Money management sangat penting. Ianya lebih penting daripada teknik dan sistem forex yang anda guna. Anda boleh kalah enam trade daripada 10 trade yang anda buat dan masih untung besar…

jika money management yang betul digunakan. 95% forex trader gagal buat duit dari forex sebab mengabaikan prinsip penting ini. Contohnya, mereka terlalu yakin dengan teknik forex yang digunakan sehingga lupa nak letak stop loss semasa trade. Dan ada pula forex guru “palsu” baru-baru ini yang membuat seminar forex mengajar orang bagaimana trade tanpa stop loss! Stop loss adalah insurans lah kawan! Stop loss akan melindungi modal anda daripada keadaan yang tidak dijangka sewaktu trade dalam pasaran. Jika anda betul-betul nak berjaya dalam forex, money management adalah satu prinsip yang anda tak boleh elak. Anda perlu belajar dan amalkannya. Perlu kah saya terangkan lanjut? Sifat tamak dan tak puas hati dengan duit profit yang diperolehi lah salah satu sebab mengapa ramai trader akhirnya gagal buat duit dalam forex. Apabila sifat tamak dah menguasai, duit modal yang tinggal dipertaruhkan sampai habis! Nama teknikal untuk situasi ini adalah Margin Call (MC). Ramai trader yang saya kenal selalu MC..Apabila ditanya apa sebab, mereka akan jawab salah sendiri sebab tamak. Saya ada ternampak video dekat Youtube berkaitan seorang trader Instaforex dari Malaysia yang membuat USD 1 Juta dalam 2 bulan dengan hanya berbekalkan modal USD 1000. Malangnya, semua duit profit beliau LEBUR begitu sahaja dalam hanya beberapa hari..

huhu..sedihnya! Anda boleh tengok sedutan interview kat bawah: 6. Sentiasa tukar-tukar sistem forex. Kesilapan yang sering dibuat oleh trader adalah mencari sistem forex yang sempurna. Malangnya, takde sistem yang sempurna. Kadang-kadang, market memang tak akan selari dengan analisis yang kita buat biar pun kita dah buat analisis sebaik mungkin. Biasanya apabila market tak ikut “kehendak” kita, kita akan terus ubah teknik atau sistem forex yang digunakan. Ada pula trader yang bertukar sistem setiap bulan! Trader yang bertahan lama dalam forex dan buat duit yang banyak adalah trader yang menguasai Teknik Forex yang betul dan mengamalkan money management yang betul sewaktu trade. Jangan lakukan kesilapan forex yang dinyatakan kat atas. Dapatkan bimbingan jika anda masih baru dalam Forex.

Jika anda selalu lose trade, kenalpasti kat mana anda silap. Diharapkan anda mengecapi kejayaan sebagai Forex trader ?? Senarai Broker Forex Terbaik 2018. Sehebat mana pun seorang trader, jika broker forex bermasalah maka tiada gunanya membuat untung jutaan dolar sekalipun. “Untung bukan main lebat, tapi tak boleh withdraw pulak.” “Skill scalping dah macam sniper, tapi bila nak trade asyik requote. Apa pun tak boleh!” “Aik, MT4 broker lain jalan elok je, apahal yang satu ni tak gerak-gerak?” Haha, itulah antara senario yang biasa terjadi jika broker bermasalah. Ada macam-macam lagi pengalaman saya kalau nak cerita dan tak kurang juga yang saya dengar sendiri dari rakan trader forex Malaysia. Jadi bagaimana nak pastikan supaya anda tidak terperangkap dengan permainan broker? Antara cara paling mudah adalah: Tanya dengan orang yang pernah menggunakan broker tersebut. Buat kajian dengan mendapatkan info dari media sosial, forum atau website review yang boleh dipercayai.

Uji sendiri (sanggup tanggung risiko, jangan salahkan orang lain pulak ya. Hehe). Itulah tujuan saya buat section broker di Caripips ini. Saya akan kongsikan pengalaman setelah beberapa tahun bersama mereka. Saya mula kenal Forex sejak dari 2007, sehingga kini dah banyak broker yang saya cuba. Saya harap ia boleh dijadikan sebagai panduan bersama supaya anda tidak membuat kesilapan yang pernah saya lakukan suatu ketika dahulu (kena scam dengan broker). Senarai forex broker – updated 2018. Ini antara forex broker yang pernah saya gunakan. Ada yang masih saya guna hingga sekarang, ada yang hanya tinggal sejarah dan ada juga di antaranya menunggu masa untuk dicuba. Broker forex pilihan saya. Berikut adalah broker yang masih saya gunakan hingga sekarang: Siapa tak kenal dengan InstaForex? Macam-macam ada di InstaForex. Boleh dikategorikan sebagai broker untuk semua; trader, investor, marketer, etc… Customer service InstaFX sangat responsive (live chat). Tanyalah apa pun, pasti dijawab. Local IB pun sama, proses cepat dan rajin follow up. Dikenali sebagai Armada Markets suatu ketika dahulu, memang top masa tu. Pada tahun 2014 (atau 2015 saya dah lupa) semua client telah dipindahkan ke anak syarikat baru iaitu Tickmill.

Armada Markets sekarang hanya provide liquidity dan servis kepada bank, broker dan hedge funds. Execution IkoFX memang pantas. Tak kira berapa banyak order anda nak masukkan, semua berdesup masuk. Walaupun saya dah jarang trade di IkoFX, prestasi servernya tak pernah mengecewakan setiap kali nak open trade. Broker yang saya ingin cuba. Tak salah kalau nak cuba broker baru. Tapi pastikan dah buat kajian terlebih dahulu ok. Jadi ini antara broker yang saya ingin cuba setelah mendengar banyak perkara positif tentangnya. Harap semuanya benar belaka. :) Dengar-dengar orang kuat dalam broker ini orang tempatan juga. Dah banyak improvement Mocaz sejak ditubuhkan.

Komuniti IB dan trader pun sangat aktif. Update: Setelah 1 tahun bersama mocaz ( 1 tahun idle – 2014, masuk tahun ke 2 baru aktif – 2015), saya berpuas hati dengan servis IB, withdrawal smooth… Trusted forex broker yang popular di dunia. Dengarnya spread sangat rendah. Pepperstone bukan company baru ya, cuma saya je baru nak cuba. Sama seperti broker di atas, berpangkalan di Australia. Kedua-duanya regulated by ASIC. IC Markets boleh dikelaskan sebagai broker “otai” di AU. Akan dicuba nanti, harapnya ok lah. Boleh diversify lagi. (Zaman sekarang dah banyak option; Neteller, Skrill, Bitcoin dan lain-lain yang lebih mudah & cepat) Lagipun bukannya larat nak jaga banyak-banyak, nak trade pun susah. Cukuplah sekadar yang saya senaraikan di atas. Tapi tak bermakna ia tak bagus . Hanya kurang sesuai bagi diri saya.

Anda boleh cuba sendiri. Saya mungkin akan guna balik antara broker tersebut di masa akan datang. Perlu saya ingatkan bahawa review yang saya tulis di bawah adalah berdasarkan pengalaman beberapa tahun lepas. Mungkin sudah tidak berapa relevan dengan masa sekarang kerana saya pasti broker-broker tersebut sudah membuat peningkatan dalam perkhidmatan mereka. Jika tidak bagaimana nak bersaing dengan syarikat lain kan? Broker yang masih saya ikuti. Walaupun saya tidak trade di broker ini lagi, tetapi saya masih mengikuti perkembangan mereka. Mereka adalah antara broker kegemaran saya dan saya percaya servis mereka masih bagus seperti dulu. Connection bagus dan trade masa news tanpa masalah. Dalam banyak-banyak broker yang pernah saya guna, HotForex paling kurang slippage. Lebih kurang seperti HotForex. Trader negara kita ramai juga guna FxPrimus. Saya sendiri tak pernah ada masalah dengan FxPrimus. Exness merupakan broker yang agak klasik, tiada benda-benda fancy seperti social trading, copy trade dan sebagainya. Tetapi spread Exness memang rendah.

Terbaik untuk scalping! Nak scalping secara maksimum (high risk)? Exness ada leverage gila-gila punya: 1:2000. Tapi 1:2000 itu dulu, sekarang dah jadi 1:UNLIMITED. Update: Dah tak terima client baru dari Malaysia. Saya masih ada akaun yang aktif di sini, jadi guna selagi boleh. Broker yang saya kurang pasti. Ini pula senarai broker yang dah saya tinggalkan dan terus tak ambil tahu. Mungkin dah ada improvement sekarang, mungkin juga masih sama seperti dulu. Sila buat kajian dahulu jika anda ingin mencuba. Teringat memori masa baru kenal Forex dulu. Inilah broker pertama saya. Kalau tak silap, LiteForex broker kedua yang ada servis local depositwithdrawal di Malaysia selepas FxOpen.

Ditinggalkan atas sebab nak cuba broker lain. Baru belajar, semua benda nak cuba. Tambahan pula banyak broker baru masuk dengan promosi gila-gila. Saya trade di OctaFX atas sebab nak cuba platform cTrader secara live. Yang bestnya boleh buka akaun ECN serendah 50 USD dengan leverage 1:500. Kemudian tak larat nak trade sebab terlalu banyak dah broker saya kena handle. XM dahulunya dikenali sebagai Trading Point atau XE Markets. Tidak seperti saya harapkan, slippage terlalu teruk masa tu. Saya sempat buat 2-3 trade sahaja, sebelum membuat keputusan withdraw semua modal dari situ. Sorry, XM tak berapa best bagi saya. Mungkin kurang sesuai dengan teknik trading saya atau mungkin dah kebetulan keadaan marketserver yang tidak stabil pada masa tersebut. Asalnya untuk suka-suka sebab ada promosi no deposit bonus masa tu. Trading ok, tak ada masalah. Cuma saya tak pernah deposit duit sendiri ke RoboForex. Tak pasti macam mana statusnya sekarang. Situasi sama seperti RoboForex, saya buka akaun atas sebab ada promo free $5 masa tu. Saya lihat FBS ini masih lagi aktif sekarang. Mungkin sudah ada penambahbaikan. Website mereka pun dah banyak berubah berbanding beberapa tahun dahulu.

Broker yang dah lenyap. Prime4x – Satu-satunya broker illegal yang pernah scam duit saya. Huh, noob betul saya masa tu, pilih broker ikut siapa bagi bonus paling besar. Haha. Nak bezakan broker sebenar vs penipu pun belum tahu lagi. Terpulang kepada anda untuk membuat pilihan kerana setiap orang ada keperluan yang berbeza. Jika anda tanya saya, kemudahan deposit & withdrawal menjadi keutamaan. Trade execution dan spread kurang memberi kesan kerana saya trade long term. Tak semestinya broker yang saya senaraikan di sini sahaja terbaik. Ada banyak lagi broker yang bagus di luar sana. Tetapi anda kena uji sendiri atau tanya sesiapa yang pernah menggunakannya. Setiap broker ada kelebihan dan kelemahan masing-masing. Ada yang sesuai untuk scalping, dan ada yang hanya sesuai untuk swing trading.

Buatlah pilihan mengikut kesesuaian teknik atau strategi yang anda gunakan. Jika anda mampu, cuba pecahkan modal ke beberapa buah broker berlainan. Tujuannya adalah untuk mengurangkan risiko sekiranya ada broker yang digunakan mula bermasalah. Walaupun begitu, situasi ini jarang berlaku sekiranya pemilihan yang dibuat adalah tepat. Ia hanya sebagai langkah persediaan (berjaga-jaga) sahaja. “Sediakan payung sebelum hujan” Sekian. Happy trading! :) Anda boleh teruskan membaca tentang maklumat lain yang berkaitan dengan pemilihan broker. Semoga membantu! Proses biasa untuk bermula.

Ini adalah langkah umum bagaimana untuk memulakan Forex trading (akaun livesebenar, bukan demo) dengan broker pilihan. Mungkin ada sedikit perbezaan mengikut broker tertentu. Daftar akaun trading dengan broker pilihan di website rasmi broker tersebut. Kemudian anda akan dapat email mengenai akaun anda (ada juga broker memerlukan pengesahan email, hanya klik link dalam email yang diberikan). Lepas tu kena upload dokumen tertentu (iclesenbiletc) sebagai pengesahan (verification) identiti & alamat. Ini biasanya mengambil masa 1-3 hari bekerja (kadang2 dalam beberapa minit je). Email pemberitahuan akan dihantar jika sudah approve. Proses no.3 ini penting, kalau tak buat mesti ada masalah masa withdrawal nanti. Deposit $ Download & install MT4 atau MT5 broker tersebut (jangan install broker yang lain pulak). Kemudian login trading akaun di MT4MT5. Maklumat akaun ada diberi dalam email.

Trade & jana keuntungan! Withdrawal $ Ulang #6 & #7 :) Kriteria pemilihan broker forex. Untuk mencari broker yang boleh dipercayai memerlukan satu checklist yang tertentu. Ini antara beberapa perkara penting yang harus diambil perhatian dalam pemilihan broker: 1. Adakah broker tersebut regulated (berdaftardikawal selia)? 2. Sudah berapa lama menjalankan perniagaan? 3. Adakah support membantu? Ada wakil (IB) tempatan? 4. Ada servis local depositwithdrawal? 5. Adakah spread rendah dan berbaloi? 6. Apakah jenis akaun yang ditawarkan? Ada Islamic account? 9. Ada syarat untuk scalping?

10. Ada menawarkan servis lain? Perkara lain berkaitan dengan broker. Ini adalah beberapa perkara yang sering ditanya (FAQ) berkaitan dengan broker. Istilah yang digunakan kadang kala mengelirukan kerana berlainan mengikut broker. Tetapi masih merujuk kepada perkara yang sama. Merupakan tempat anda menguruskan perkara yang berkaitan dengan akaun forex anda. Anda mestilah login melalui website broker anda. Introducing Broker (IB) Individu yang berfungsi sebagai wakil atau ejen yang ditugaskan untuk membuat promosi dan membimbing trader tempatan mengikut negara masing-masing. Maklumat IB boleh diperolehi di website broker. Local deposit dan withdrawal. Kemudahan menggunakan bank tempatan untuk melakukan urusan deposit dan withdrawal.

Selalunya lebih cepat berbanding kaedah lain. Urusan antara trader dan IB biasanya menggunakan sms, whatsapp, skype, yahoo messanger dan lain-lain mengikut IB. Sebaiknya gunakan IB yang sama semasa membuat deposit dan withdrawal untuk mengelakkan sebarang kesulitan. Bagaimana cara urusan dijalankan? Cara yang digunakan adalah berbeza mengikut prosedur broker dan IB. Anda transfer RM ke akaun bank IB. Boleh guna online banking, deposit machine atau di kaunter bank. Anda hantar bukti transaksi kepada IB bersama dengan detail akaun trading anda. IB akan membuat semakan dan pengesahan. Sekiranya semua betul dan sah, IB akan memindahkan USD ke akaun Forex anda. Anda membuat withdrawal request (USD) melalui account cabinet (di laman web broker) atau request direct kepada IB. IB akan menerima arahan untuk memproses withdrawal anda. RM akan dipindahkan ke akaun bank anda. Apakah yang anda patut lakukan sebelum depositwithdrawal? 1. Buka akaun dengan broker dan simpan maklumat penting seperti no. akaun trading, IP server dan lain-lain. 2. Dapatkan maklumat dari IB anda tentang perkara seperti: Masa berurusanbekerja IB. Kadar tukaran RM-USD (rate). Tempoh masa yang diambil. Jumlah minimummaksimum.

Cara depositwithdrawal. Detail akaun bank IB untuk membuat pindahan wang. Jangan mudah terpedaya dengan bonus kerana pasti ada syarat ketat dikenakan. Setiap broker ada syarat dan peraturan sendiri, antaranya: Tidak boleh withdraw bonus, hanya profit hasil trading dengan bonus boleh dikeluarkan. Boleh mengeluarkan bonus sekiranya mencapai volume trading tertentu. Profit hanya boleh dikeluarkan sekiranya deposit jumlah tertentu. Leverage yang dibenarkan mungkin rendah dari kebiasaan. Level margin call mungkin dinaikkan dari kebiasaan. Hanya boleh trading dalam satu jangka masa yang ditetapkan. Perlu trading dengan jumlah volume tertentu dalam tempoh masa yang ditetapkan. Tidak dibenarkan scalping. Hanya dibenarkan membuka jumlah lot tertentu. Tidak dibenarkan trade semasa news. Itu hanya sebahagian, sila semak dengan broker anda terlebih dahulu untuk maklumat yang lebih tepat. Bonus biasanya terbahagi kepada dua, iaitu: Deposit bonus.

Deposit bonus diberikan setiap kali anda deposit ke akaun trading. Juga dikenali sebagai Welcome bonus, bergantung dengan broker. No deposit bonus. No deposit bonus diberi tanpa memerlukan anda deposit. Hanya layak untuk pelanggan yang pertama kali mendaftar. Sekali lagi saya ingatkan, sila buat kajian dahulu sebelum anda mengambil apa-apa bonus. PAMM (Percent Allocation Management Module) Sistem yang digunakan oleh broker untuk membolehkan trader menguruskan wang pelanggan (investor) yang lain. Keuntungan dikira berdasarkan nisbah yang telah ditentukan oleh trader. Contohnya; 30% trader, 70% investor. Sistem ini sangat sesuai untuk mereka yang tidak tahu trading atau masih baru. Tujuan PAMM dibangunkan adalah untuk mewujudkan satu sistem pelaburan yang selamat di mana urusan deposit dan withdrawal adalah di bawah tanggungjawab pemiliknya, investor. Trader hanya berfungsi sebagai penganalisis pasaran dan pedagang. Semua urusan dagangan pula di bawah kawalan trader, seperti pair yang didagangkan, tahap risiko, lot dan sebagainya. Investor boleh dikenakan caj penalti sekiranya menarik balik modal semasa dagangan masih aktif.

Kadar caj penalti ditentukan oleh trader dan dimaklumkan lebih awal kepada investor. Forex Copy Copy Trade. Forex copy adalah sistem yang hampir sama seperti PAMM, cuma follower diberi kebebasan untuk menentukan spesifikasi pelaburan seperti risiko, lot, instrumen dan had trade harian. Trader diberi pilihan komisen sama ada melalui nisbah keuntungan atau caj langganan harian. Merupakan sistem mengembalikan semula sebahagian komisen yang diperolehi oleh ejen. Ejen akan membayar rebate untuk setiap lot dagangan yang dibuat oleh trader. Rebate dibayar tidak kira dagangan anda profit atau tidak. Syarat: Akaun trading anda mesti dibuka menggunakan link ejen atau perlu memasukkan kod ejen tersebut semasa pendaftaran akaun. Have a question?

Ask here! Post any questions and recommendations directed to company customer service and forum community members. Forum Rules and Announcements. Forum policies, forum community contests, forum bonuses, new acquaintances. Forum Questions, Suggestions and Complains. Please ask here your questions regarding this forum. Also post here your suggestions about improving our forum service: all aspects - interface, forum style, new topics, new subforums. Company News & Announcements. FXOpen broker news: changes in trading hours, trading terms as well as new services announcements. Please, see below our regional forums if it is more convinient for you to read and discuss in your native language. Tell us about your issues and we'll try to solve your problems.

Our community is here to help you! If you need an urgent official reply, please contact support. fxopen. com or Live chat. My FXOpen Area (Deposit & Withdrawal) Forex affiliate program. FXOpen partnership program – FAQ. FXOpen (Russian version) Cryptocurrencies (Bitcoin, Ethereum, Litecoin and other altcoins) The latest cryptocurrency news on major cryptocurrencies, including Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dash. Cryptocurrency Trading and Analysis. Bitcoin exchange, cryptocurrency chart analysis, current market trends, snap shots, market heat map, and more. Main Forex discussion. English language forum. Forex News: Financial and Economic News discussion. Discussion of the latest world news related to the economy, politics and their influence on the FOREX market. Fellow countryman discussion.

Money Managers. PAMM Technology. Multilangual. Posts in native language acceptable. Discussion of PAMM accounts, questions to managers. Discussion of PAMM accounts, questions to managers. How to use PAMM accounts? PAMM technology complains and suggestions. Here you can post your complains andor suggestions how to improve the service.

PAMM service announcements. New announcements about PAMM service will be posted here. Forex trading platforms discussion. Automated Trading & Expert Advisors. Discuss new ideas of autotrading including scripts and Expert Advisors + Strategy tester. MetaTrader 4 trading station can be discussed here. Questions, proposals, discussions about ECNSTP trading with FXOpen. Discussion about ECNSTP. ForexCup trading contests. ForexCup offers regular weekly and monthly Forex trading contests for demo and live accounts. Join Forex competitions to win real-money prizes and bonuses! Join, discuss Forex trading competitions and share your experience with other traders. All ForexCup's most popular Forex contests with real prizes in one place.

Currency symbols always have three letters, where the first two letters identify the name of the country and the third letter identifies the name of that country's currency. Take USD for instance. US stands for United State, while D stands for dollar. Easy enough, right? The currencies included in the chart above are called the "majors" because they are the most widely traded ones. Forex Trading is in pairs. When you trade in the forex market, you buy or sell in currency pairs. Forex trading is the simultaneous buying of one currency and selling another. Currencies are traded through a broker or dealer, and are traded in pairs; for example the euro and the U. S. dollar (EURUSD) or the British pound and the Japanese yen (GBPJPY). Major Currency Pairs. The currency pairs listed below are considered the "majors". These pairs all contain the U. S. dollar (USD) on one side and are the most frequently traded.

The majors are the most liquid and widely traded currency pairs in the world. Major Cross-Currency Pairs or Minor Currency Pairs. I want to learn more about forex. Please do give me some notes or guidience. thank you for your correspondence. Find the Forex broker that suits you the best. Wanna get a lowest spread? Try using armada markets. Kelas Forex Teknik " 100 PIPs " & Fx Unit Trust (kami trade utk anda) Kandungan Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " : Sesi Beginner: Asas Forex dan cara mengunakan Metatrader Sesi Intermediate : News & Naked Trading - Teknik 100pips Sehari Sesi Advance: Swing & Technical Trading - Long Term Trading *BONUS kelas bersemuka : Forex Unit Trust (Kami trade utk anda) Kelas (Personal Coaching) dijalankan di Seluruh Negara pada hari Ahad atau Rabu di kawasan sekitar. . Johor, Kedah, Kuala Lumpur, Melaka, Seremban, Port Dickson, Kuantan, Chini, Perak, Miri, Kota Kinabalu, Sandakan, Bintulu, Kuching, Klang, Terengganu, Kerteh, Pulau Pinang, Labuan, Puchong-Putrajaya, Kelantan, Langkawi & Kerteh. *Kelas juga boleh diambil secara Online. Pendaftaran boleh dibuat di : OIIM. co. nr Maklumat lanjut di : KLFX.

blogspot. com. Untuk memulakan Trading forex anda perlu membuka akaun Broker di : instaforex. comvideo_trading_with_instaforex. php? x=UOM. *****Share INFO ini di Wall Facebook Anda ! 100 Days Challenge For Partners. NoaFX is excited to announce an exclusive IB contest for all its new and existing Introducing Brokers (IBs). The prize at stake is $100,000 * - an opportunity to all IBs to earn highest cash incentives. NoaFX IB contest which is exclusively for all NoaFX's IBs, is open for 100 days, starting from November 9th, 2015 to February 16th 2016. The contest is solely based on the trade deposits brought in by each participating IB. At the end of the contest, the total of these deposits is considered for deciding the winning IBs. The best part is, multiple IBs can win the contest and each IB can earn upto $100,000 and one of them could be You! URL=' noafx. comib-contest. php#terms'T&C applyURL.

* Each of the qualifying partner will be ranked based on the amount of trade deposits. The highest rank is 1 and the lowest is 5. **Forex rebates earned by an IB will be in addition to their usual commissions. If you fall into any of the above ranks, you can potentially earn upto $100,000 of additional rebates ! I would like to advise that you pick the most recommended Forex broker: AvaTrade . ForexTrendy is a state of the art application capable of determining the most reliable continuation chart patterns . It scans through all the charts, on all time frames and analyzes every prospective breakout. With FXB Trading, traders are bound to locate the best among the trading platforms that they will come across in the entire trading market. It highlights popular platforms such as MetaTrader 5. The website offers updated daily news and quality trading help for traders. Its desktop and mobile platforms could be downloaded easily on to the laptops for usage at a convenient time in the future. FXB Trading supports multiple order kinds and its trading platforms promise traders with essential knowledge of the latest trends along with the shifts that occur in the trading market. 100 % money back granted Forex signals service provider is Usaforexsignal. Usaforexsignal is the most popular forex signals service provider in the world. Usaforexsignal provide 100% accurate forex signal and best forex signal service. Get professional trading signals delivered to your cell phone every day. Start following our signals today and gain up to 270% a day . GPS robot 10X increase of the deposit sum I just got done with a webinar with Mark and his partner, Antony, two days ago and it was GREAT.

During the webinar Mark and Antony shared their tips to success and answered questions about their new release of the GPS Forex Robot that IS COMING OUT TODAY! Most accurate forex signals service provider is Hot Forex Signal. Hot Forex Signal Provide best forex signals and forex local trade copier service. To get this service you can get two option, one is trail another is premium. Trial signal services will provide you limited signals, on the other hand, the premium signals services will provide you their full service at a contracted period. Hot Forex Signal: hotforexsignal. com Worldwide best forex signals service provider is Forex Signals Es. Most popular forex signals and best forex trade copier provider company is Forex Signals Es. Forex Signals Es are going to offer you a choice to obtain forex signals just for the premium users. Otherwise everybody will use the Free Forex signals from Forex Signals Es web site. Forex Signals Es are going to apprize you before taking any trade. If you're not before of the commerce platform, no drawback Forex Signals Es are going to send you mobile notification through our international SMS services. So, you won’t miss any forex signals from the simplest best forex signals. Forex commerce signals providing is our main task that service you'll get directly and directly you'll be benefited once taking Forex Signals Es service.

Unknown said. on November 12, 2017 at 10:16 PM This comment has been removed by the author. Unknown said. on November 13, 2017 at 12:19 AM. When you visit the website of FXB Trading, it will seem like any other brokerage service with some average features. You will, however, be pleasantly surprised once you start using its website. The information that you will come across in most of its features will serve as an excellent resource. You will reach a point while trading when you will realize that life is not going to be possible without FXB Trading when it comes to trading. In fact, once traders get used to its services, they will probably refuse to trade anywhere else. "Which Forex pair and time frame is best to trade" is the frequently asked question and I want do give you the DEFINITE ANSWER. Are you expecting that I am going to say something like EURUSD on 5-minute time frame or GBPUSD on daily. No, it is not so simple, but SIMPLE ENOUGH we can figure it out! The "PROBLEM" is that markets change over time. If GBPUSD was a well trending currency pair a few years ago, today it is another one. I actually want to let you know about a SPECIAL TOOL that I use to find the BEST TRENDING PAIRS among all the Forex pairs. The software scans 34 Forex pairs on all time frames from minute to monthly. This way you pick the best trending pair and time frame at the current time.

The system is running on our powerful computers, so you have nothing to download and install. Just join in and start using it within a FEW MINUTES! Get it on the link below: The software scans 34 Forex pairs on all time frames from minute to monthly. This way you pick the best trending pair and time frame at the current time. The system is running on our powerful computers, so you have nothing to download and install. Just join in and start using it within a FEW MINUTES! Get it on the link below: "Which Forex pair and time frame is best to trade" is the frequently asked question and I want do give you the DEFINITE ANSWER. Are you expecting that I am going to say something like EURUSD on 5-minute time frame or GBPUSD on daily. No, it is not so simple, but SIMPLE ENOUGH we can figure it out! The "PROBLEM" is that markets change over time. If GBPUSD was a well trending currency pair a few years ago, today it is another one. I actually want to let you know about a SPECIAL TOOL that I use to find the BEST TRENDING PAIRS among all the Forex pairs.

The software scans 34 Forex pairs on all time frames from minute to monthly. This way you pick the best trending pair and time frame at the current time. The system is running on our powerful computers, so you have nothing to download and install. Just join in and start using it within a FEW MINUTES! Get it on the link below: Forex Trading in Malaysia. Foreign Exchange Market or more commonly known as Forex involves trading in foreign currencies among banks as well as other private institutions. Basically, the main purpose of having Forex is to assist international trade and investment to exchange from one currency to another. There are a number of major players involved in Forex including large banking firms and investment management firms. Besides benefiting corporations, Forex market also enables an individual to purchase currency from a different country and use another currency to pay off for it. But how do individuals earn profit from buying and selling different currencies? The answer is pretty simple – difference between two currencies shows how much you earn in return of your trading activities. Generally, Forex trading is often conducted in duel currency way. Individuals usually find it exciting and also a rewarding and profitable investment. However, bear in mind that investors need to be aware of risk factors including potential of losing your hard earned money. Thus, before an individual begins with Forex trading, they need to be aware of the consequences and pitfalls of the trading offers.

Therefore, one should learn from an experienced trader before making their own judgements in the Forex market. Duel Currency trading. Duel currency way above means when you decide to purchase Australian dollar, you need to pay off with another type of currency such as Euro or American dollar. For example, if you bought Australian dollar with American dollar, you would only end up with profit if the value of Australian dollar went up. Keep updated with current global economic news. The potential of losing money sometimes is due to the dramatic and drastic changes within seconds based on the happenings around the world. Take for example, terrorist attack on 11 September 2001 in World Trade Centre, United States of America. It caused immediate effect on global Forex markets. Undeniably, at times, Forex helps you to make millions in a short period of time, but due to constant changes in the market, investors may also face the potential of losing millions within seconds. In fact, traders around the world said there are many reasons that led to the increase in popularity of foreign exchange trading namely high liquidity in 24 hours a day, geographical dispersion, trading volumes, lower margins of profit compared to other markets of fixed income, availability of leverage as well as the low costs related to trading. There are few major differences between stock market and foreign exchange trading. Investors in foreign exchange market are divided into several levels of access. Inter-bank market comes first as it is made up from the largest investment banking firms. Besides that, there are also smaller investment banks, large hedge funds and also multi-national corporations.

Forex Brokers in Malaysia. One may ask – What is a Forex broker? You have to know one simple fact about Forex brokers – A Forex broker plays almost a similar role as a market maker on NASDAQ. But the major difference is Forex broker does not charge or impose commission on each successful sale. Then again, if there is no commission allocated for the brokers, why would they waste their time and effort to help you? In fact, the answer is pretty simple. The broker profits from the difference made based on the amount of buyer pays for particular currency and how much the seller receives for the sale. Forex and brokers have been gaining popularity in these recent years. For beginners, it is hard for you to determine a good Forex broker in Malaysia. Here are some suggestions of reliable and good Forex brokers in Malaysia – Iforex Malaysia, Instaforex Malaysia, Easy-Forex, Plus500, FxService, FxOpen Asia, Markets. com and more. Malaysia and World Forex Expo. In line with Forex trading, an annual World Forex Expo is held in different countries worldwide to educate the public and interested individuals in trading activities. In fact, World Forex Expo has always been a tradition among brokers and traders. From the First World Expo, it has successfully brought international professional Forex market players together. The Expo plays an important role to promote local products and services to international players.

Even in Malaysia, we do have our very own Malaysia Forex Expo that aims to unite local and international players from different companies to discover and learn the latest market trends, strategies and trading tools. It is a platform for beginners to gain knowledge and exchange ideas with top currency trading experts. The Expo which is held annually at Kuala Lumpur Convention Centre (KLCC) draws large crowd of prestigious speakers for discussion session with local brokers during the scheduled seminar intervals. Participants are usually software developers, brokerages and investing companies, publishing houses specializing in business, information agencies, data vendors and many more. During the expo, participants can join various workshops, seminars and company presentations. Malaysia Forex Expo includes topics related to Internet trading on Foreign Exchange market, software for analysis and risk management, tips on internet trading development, Forex market tools, trading strategies and tactics, latest innovations for Foreign Exchange trading markets and a lot more. Ringgit Fluctuations. Central bank Governor Tan Sri Dr Zeti Akhtar Aziz said that the bank is not particularly worried with daily fluctuations of ringgit currency. She assured the journalists that Malaysia’s foreign exchange market is still in order. She even commented that the current interest rates are contributing towards country’s effort to recover the economy.

Zeti said the major contributor for country’s growth is private sector after the withdrawal of government’s stimulus. The current level of ringgit currency in the country indicates Malaysia’s economic fundamentals. Forex futures refers to an exchange traded contract to purchase or sell currency at a price in the future. Basically, it can be used by corporations and also individual investors to maximize the profits during currency exchange-rate fluctutations. How does the Forex market work? The most basic thing you need to know about forex trading is that they work in pairs. This means you must be able to grasp the concept of comparing one currency that with another. For example, what is the price of the US Dollar against the British Pound, or the Euro against the Australian dollar. Each of the transactions will involve buying one currency against selling another which is where if you think that the Yen will gain against the Pound, then you will be selling the Pound in order to buy the Yen and make the profit in their differences. Profit can be gained through the movement between the currencies because as you would know by now, changes in the price are very small. It can be in terms of cents and only dollars would be affected when there are major announcements in the affected economies.

But because such changes are result of changes involving a large amount of money, then that is where you will see your profit. Forex Trading is Global and Virtual. Bear in mind that Foreign Exchange market has no physical location and central exchange since it is available globally. This is largely due to the fact that it is operated through global network of banking firms, multinational conglomerates and individual investors trading from one currency to another. In fact, the lack of physical exchange is the reason that led to the rising popularity of Forex trading. Forex market is a non-stop cash market operates daily seven days a week and 24 hours a day from a small district to another place in major financial centres and firms. Forex is not here to make you rich in short time. Bear in mind that Forex is not meant to double your profits in short span of time. Therefore, if some company claims they have insider tip or other methods to help you get rich quickly, stay away from these scams. The truth is simple; no one can control the currency price changes. Thus, the miraculous software or scheme to help you get rich quickly is a confirmed scam. Learn the fundamentals of chart and analysis. To become a skillful Forex trader, you are required to study step-by-step how the system works.

There is no shortcut to understand Forex completely. Thorough research is needed as well as readings and information gathering on historical market data. Along the way to understand Forex better, you need to learn to read and interpret charts, graphs and related visuals effectively to be able to foresee the patterns and trends. These charts and graphs are extremely important to assist you in deciding which currency to purchase and convert. Remember this motto and keep it in mind – timing is everything. To trade Forex, you have to bear the risk to purchase particular currency when it is low. Once you miss the chance, it may take years to bump into the same golden opportunity. Thus, timing is crucial to be able to trade Forex successfully. Understanding fundamental studies and technical indicators may put you on the right track to identify the right currency to trade. Other than the above mentioned tools and strategies, you may try to search for software as reference or guidance before investing on particular currency. There are hundreds of effective software or forex robots available in the Internet free of charge to help users and traders to analyze the pre-planned strategies. Difference between Forex Broker and Trading Platform. In Forex, the broker functions like a sales representative.

Because Forex is currently traded around the world and is mostly online, they are very much companies. This includes names like FXCM, Markets. com and others. On the other hand, the trading platform refers is the avenue by which you actually buy and sell currencies. Most online brokers will offer you with platform which usually runs on MetaTrader 4 (or 5). Use either one or both? To answer this, you need to be aware of what type of investor you are. If you are an avid trader, then accessing your own trading platform will be most ideal. This gives you control to monitor your currencies. In the meantime, you need to be at your terminal most of the time. If you are a beginner and maybe a part-time investor, then a Forex broker will be most ideal as you need a lot of advice, guidance and an intermediary to buy and sell on you behalf. Top IB program 2016. +37 lagi anugerah bagi lebih 10 pencalonan berlainan. Mencapai matlamat bulanan untuk menarik pelanggan dan mendapatkan tambahan + 500$ ditambah pada komisen rakan kongsi anda. Program perkongsian 3 peringkat. Menarik rakan kongsi yang lain ke FBS dan dapatkant % dari pendapatan mereka.

Lihat senarai promosi lengkap. Dapatkan yang terbaik dengan FBS. Promosi dan bonus. Unjuran matawang & idea perdagangan. Pembelajaran secara live dengan profesional FBS. Broker Forex Terbaik Asia Tenggara. +37 lagi anugerah bagi lebih 10 pencalonan berlainan. Buka akaun perdagangan. Menjadi rakan kongsi. Order telah dibuka Pedagang aktif. Laluan anda ke dunia Forex. Dengan FBS ia adalah mudah untuk membuat perdagangan wang Forex. Kami berusaha untuk menyediakan pengalaman pelanggan yang terbaik dan memberi pelbagai peluang yang luas kepada peniaga kami! Insurankan deposit anda dan tiada lagi kerugian duit. Cashback dari FBS – sehingga $15 satu lot. T-SHIRT BERTUAH FBS. Menjadi pedagang paling bergaya! TERNYATA IMPIAN MAMPU MENJADI REALITI. FBS menjadikan impian menjadi kenyataan!

Untuk pemula, risiko adalah 100 kali lebih rendah. Insuran deposit percuma. Cuba perdagangan tanpa kerugian yang luar biasa. Leverage 1: 3000. Leverage jujur tertinggi di pasaran. Sistem pembayaran geografi yang luas. Jangan ragu untuk memilih jenis akaun yang anda suka! Set syarat dagangan klasik untuk pedagang Forex berpengalaman. Akaun untuk pedagang newbie - untuk mencuba-cuba berdagang dengan risiko yang rendah. Spread malar untuk pengiraan yang mudah & tepat. Sesuai untuk kumpul pengalaman dan kuasai strategi. Akaun dengan spread 0 pip untuk semua pasangan matawang, menjamin ketepatan analisa teknikal. Akaun untuk mereka yang mahu merasakan kuasa hebat berdagang dengan teknologi ECN. Akaun dengan syarat perdagangan paling bermanfaat dan dagangan tanpa had. Jika ini adalah pengalaman Forex anda yang pertama, buka akaun bonus! Anda akan mendapat bonus istimewa dan mula berdagang dengan tanpa deposit permulaan. Untuk mengembangkan keyakinan anda, melatih kemahiran dagangan anda pada akaun demo.

Deposit dengan sistem pembayaran tempatan anda. menjadi senjata dengan berita terbaru. Jam kerja Jabatan Kewangan FBS pada 31 Ogos. FBS telah menerima anugerah 'Broker Forex Terbaik Asia 2018' dari CFI. Selamat Hari Raya Aidiladha dan selamat menjalani ibadah korban! EURUSD: euro mendapat inisiatif. USDJPY: ada jerung di celah gelora. XAUUSD: emas sedang menyerang balas. Signal dari Rizab Persekutuan. Jualan Runcit AS akan memacu USD. Follow kami di Facebook. Notis pengumpulan data. FBS menyimpan rekod data anda untuk mengoperasikan laman web ini. Dengan menekan butang "Terima", anda menyetujui Polisi Privasi kami. Perundangan: Domain dan semua hakcipta dimiliki oleh FBS Inc.: No. Pendaftaran 74825; Alamat: Ajeltke Road, Ajeltake Island, Majuro, Marshall Islands MH96960.

Laman web ini dioperasikan oleh FBS Markets Inc.; Registration No. 119717; FBS Markets Inc di kawal selia oleh IFSC, lesen IFSC60230TS18; Alamat: No.1 Orchid Garden Street, Belmopan, Belize, C. A. Servis ini tidak ditawarkan di negara-negara berikut: Jepun, Amerika Syarikat, Kanada, UK, Israel dan Republik Islam Iran. Transaksi pembayaran diuruskan oleh D Technologies Ltd.; No. Pendaftaran HE 370778; Alamat: Arch. Makariou III & Vyronos, P. Lordos Center, Block B, Office 203. Di Kesatuan Eropah laman web ini dioperasikan oleh Tradestone Ltd.; No. Pendaftaran HE 353534; Tradestone Ltd dikawal selia oleh CySEC, lesen 33117; Alamat: Offices 11-12, 89, Georgiou A St., Limassol, Cyprus. Amaran risiko: Sebelum anda mula berdagang, anda perlu memahami sepenuhnya risiko yang terlibat. dengan pasaran matawang dan perdagangan menggunakan margin, dan anda harus akur dengan tahap pengalaman anda. Sebarang penyalinan, penghasilan semula dan penerbitan semula sebarang bahan dari laman web ini termasuk apa-apa sumber internetnya, dibolehkan hanya selepas mendapat keizinan bertulis sahaja. Permohonan anda telah diterima. Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat. Permintaan panggil balik seterusnya bagi nombor telefon ini akan sedia dalam 00:30:00.



Articles:

  • Malay forex forum